Фундаментален анализ

Световните индекси с рали, доларът напредва срещу останалите валути


Доходността на американските 10-годишни облигации се повиши до 1.76% след силни корпоративни отчети в САЩ, докато доходността на немските бундове със същия период отново падна под 0%.

Днес технологичния индекс NASDAQ 100 досигна нов исторически връх от 4918 пункта. Технологичният, финасовият и сектора на потребителските стоки бяха най-добре представилите се...


Виж всички


Какво да очакваме от най-ликвидните инструменти


Постепенно се увеличава вероятността от увеличение на основната лихва от Федералния Резерв. На последното заседание на Фед през септември трима членове гласуваха за повишение на лихвата. В момента пазарните котировки на фючърсите върху краксрочните лихви на федералните фондове оценяват вероятността за повишение на 63.3%.

Пазарите остават силно чувстителни към всеки...


Виж всички


Златото и петрола осъзнаха тъжната истина ... А Вие?


Исторически всеки път, когато това се е случвало сме имали инфлационна катастрофа скоро след това.

Базисната инфлация удари "целта" на Фед от 2% през октомври 2015 г. Федералният резерв вдигна лихвеният процент само веднъж от тогава. А инфлацията се покачва, НЕ спада.

Източник: Бюрото за трудова статистика на САЩ


Проблематичната...


Виж всички


Големият залог на паундаБританският паунд се срина след края на американската сесия в САЩ, веднага след като азиатската търговия днес едва започваше: само пазарите на Австралия и Нова Зеландия бяха в играта. Стерлингът потъна до нива, невиждани от май 1985 г. в петък, тъй като тревожността относно "твърдото" излизане на Великобритания от Европейския...


Виж всички


Паундът се срина под 1.20


Тънката ликвидност + големия натиск надолу = катастрофа за паунда.

Британският паунд се срина след края на американската сесия в САЩ, веднага след като азиатската търговия едва започваше: само пазарите на Австралия и Нова Зеландия бяха в играта.

Стерлингът потъна до 31-годишно дъно в петък, тъй като тревожността относно "твърдото"...


Виж всички