Фундаментален анализ

Предстои интересен уикенд за финансовите пазари


На 4 декември в Австрия ще се проведат президентски избори. Претендентите са Норбет Хофер, лидер на Партията на свободата срещу Александър Ван дер Белен, бивш лидер на Зелената партия.

Норберт Хофер, се смята за "приятелското лице" на крайнодясната Партия на свободата.

Хофер загуби от Ван дер Белен през май 2016...


Виж всички


Ще изненада ли ОПЕК пазарите днес?


Фундаментален анализ

В момента все още съществува глобално свръхпредлагане на петрол, поради което е необходимо намаление на добива, за да се ребалансира пазара през 2017 г. Въпросът е че всяка от страните производителки иска да запази пазарния си дял и не е склонна за намаление на производството.

На неофициална среща...


Виж всички


Как да анализирате финансовите пазари с помощта на корелациите


Как можем в реално време да разберем от платформата Мета Трейдър 4 дали дадена валутна двойка е относително надценена или подценена, без да използваме индикатори и фундаментални данни? В същото време можем да използваме хеджиращи стратегии в случай, че заемем позиция на пазара.

Това може да стане с функцията Корелационна...


Виж всички


Защо и как да търгуваме облигации


Облигационният пазар е един от най-големите и ликвидни международни финансови пазари. Ето защо Адмирал Маркетс предлага търговия с договори за разлика (CFD) върху държавни съкровищни бонове, а именно немските бундове (Bunds) и американските 10-годишни ДЦК (10-years T-notes), които са едни от най-ликвидните в света.

Когато цената на облигациите пада, доходността...


Виж всички


Какво е интересно на пазарите сегаПредставяме Ви актуален кратък обзор за най-търгуваните финансови инструменти от нашите клиенти.


Злато – Сентиментът е по-скоро неутрален. Коментарите на членове на Федералия Резерв за повишението на лихвата в САЩ подтискат цената на ценните метали, тъй като увеличението на лихвите ще намали атрактивността на жълтия метал. Според Bloomberg има значително...


Виж всички