Блог на трейдъра

Имаме ли основание да бъдем консервативни при заемане на дълги позиции в американски индекси?


В момента индексите в САЩ са на рекордно високи нива, преди встъпването в длъжност на новоизбраия президент на САЩ Доналд Тръмп на 20 януари.

Но все пак, имаме ли основание да бъдем консервативни при заемане на дълги позиции в американски индекси?

На графиката виждаме S&P 500, а в долния панел...


Виж всички


Как да открием сделка с по-голям потенциал за печалба, възползвайки се от тренда?


Всеки трейдър търси сделки, които да му донесат възможно най-голяма печалба. Но как можем да ги открием? В тази статия ще разгледаме накратко как да се възползваме от досегашния тренд, за да открием сделка с по-голям потенциал за печалба.

За тази цел ще направим сравнение как се представят индексите в...


Виж всички


Как легендарният инвеститор Уорън Бъфет оценява пазара?


През 2001 г. в интервю за списание Fortune Magazine, Уорън Бъфет споделя за индикатора, който според него е най-добрия измерител за стойността на борсовите индекси. Просто казано, това е пазарната капитализация на даден индекс към БВП. Имайте предвид, че това е дългосрочен индикатор.

На долната графика е показано отношението...


Виж всички


Професията трейдър или как да се поучите от опита на успешните инвеститори


Често във форекс индустрията се разпространява всеобщо мнение, че успешните хора, издържащи се само от търговия на финансовите пазари са доста по-малък процент от тези, които не са постигнали завиден успех. Тъй като Admiral Markets винаги се стремим да предоставяме полезна и най-вече прозрачна информация до своите клиенти и аудитория,...


Виж всички


Истинска история за човек започнал от нулата и станал милионер от Форекс


Винаги е вдъхновяващо, когато узнаем история за "обикновен" човек, който е започнал от нулата и въпреки всичко е успял, независимо в коя област.

Роб Букър е нереализирал се адвокат, който става валутен трейдър на пълен работен ден. Започва с 2 500$ и след пет години е клиент на водещи инвестиционни...


Виж всички